Verhuiscalculator: inboedel m3 berekenen

Gaat u verhuizen en wilt u het aantal m3 van de inboedel berekenen? Gebruik onze verhuiscalculator om te bepalen hoeveel m3 uw verhuiswagen moet hebben.

Als u eenmaal weet hoeveel ruimte uw spullen in beslag nemen, dan is het makkelijker te bepalen welke verhuiswagen geschikt is en hoeveel verhuizers u nodig heeft. We meten het volume van de inboedel in m3, oftewel kuub (afkorting van kubieke meters).

Met onze verhuiscalculator krijgt u een beter inzicht in de verhuiskosten (of transportkosten). U vult het aantal kuub ook in als u een verhuisofferte aanvraagt.

Berekening met verhuiscalculator: indicatie inboedel m3

Kies hier het aantal van de desbetreffende objecten die u wilt vervoeren.
In het rode vak vindt u het totaal aantal kubieke meter (kuub).

Het berekende totaal aantal m3 is een indicatie.

Reserveer altijd een iets ruimere verhuiswagen of bus dan de rekenhulp aangeeft.
Bij het schatten van de inboedel houdt hij namelijk geen rekening met:

  • niet stapelbare objecten
  • uitstekende objecten

Hoeveel verhuisdozen?

De verhuiscalculator is bedoeld voor het berekenen van het aantal m3 van de inboedel, zodat de juiste verhuiswagen kan worden gekozen.
Hij berekent niet hoeveel verhuisdozen u nodig hebt. Op de pagina over verhuisdozen vindt u wat vuistregels om dat in te schatten.

Hoeveel m3 is een bankstel?

Veel mensen vragen zich af hoeveel kuub (m3) een bankstel is.
Onze verhuiscalculator gaat uit van 1 m3 voor een tweezits bank, en 1,5 m3 voor een driezitsbank. Dat is niet veel, maar hou er rekening mee dat een bank in de praktijk meer ruimte inneemt doordat hij niet goed ‘stapelbaar’ is.

Inboedel m3 schatten met onze hulp

Komt u er niet uit, bel gerust.

Bij grotere verhuizingen vanuit Amsterdam komen we van tevoren even kijken.
Eén van onze ervaren verhuizers maakt dan een een inschatting van de omvang van uw inboedel. Deze is gewoonlijk zeer accuraat: nauwkeuriger dan de verhuiscalculator.

Scroll to Top