Verhuistips

Verhuistips

Goed inpakken is het halve werk
* Verpak zo veel mogelijk in dozen want die zijn goed stapelbaar in de bus. Maak dozen met boeken en servies niet te zwaar: tot driekwart volpakken is een goede richtlijn (of tot onder het handvat). Een doos mag maximaal 20 kg wegen.

* Kwetsbare spullen moeten transportwaardig aangeleverd worden: goed beschermd ingepakt met bijvoorbeeld bubbeltjesplastic, en gemarkeerd (breekbaar/ fragile).

* Haal meubels zo veel mogelijk alvast uit elkaar. Dat bespaart laadruimte en maakt het dragen of takelen gemakkelijker. Grote IKEA-kasten zijn niet te transporteren als ze nog in elkaar zitten.

Ontkoppel koelkast en wasmachine vooraf
* Zet de koelkast 24 uur voor de verhuizing uit. Dan is hij namelijk min of meer droog en vervoerbaar. De koelkast is gevuld met koelvloeistof. Het is beter voor de koelkast als u hem na de verhuizing 24 uur laat stilstaan, voor u hem aansluit.

* Ontkoppel de wasmachine en laat er van te voren al zoveel mogelijk water uitlopen, zodat dit niet kan gebeuren tijdens het optillen. Plak het uiteinde van de slang omhoog met plakband aan de achterkant vast.

* Zorg dat alles goed klaar staat
Het is slim alles al klaar te zetten bij de deur of het raam waardoor uw spullen naar buiten gaan, in de volgorde waarin we de bus inladen. Dus eerst de grote spullen en de dozen (de vierkante dingen, goed compact in te laden), daarna de kleine spullen en kwetsbare objecten.

* Houd vooraf rekening met de contante betaling
De betaling gebeurt contant – alleen bedrijven kunnen onder voorwaarden op factuur betalen. Wij verzoeken u om zo gepast mogelijk af te rekenen. Vooraf kunnen we u een prijsinschatting geven.

SUCCES MET UW VERHUIZING!!
Nu ook

  • Inpakservice
  • (De)monteren van meubels, u zorgt zelf voor het benodigde gereedschap
  • Woningontruiming: uw oude huis leegruimen, afvoeren van grofvuil en overblijvende spullen naar de kringloopwinkel brengen
  • Opslag van inboedel, informeer naar de prijzen

Zorg voor voldoende parkeerplaatsen

We moeten onze bussen zo dicht mogelijk bij de woning kunnen parkeren. Dat scheelt enorm in de laadtijd en voorkomt dat er iemand van ons bij de bus moet blijven om uw spullen te bewaken. U kunt zelf parkeerplekken vrijhouden of een vergunning aanvragen bij de gemeente. Deze aanvraag kunt u voor in Amsterdam online regelen bij de website van de gemeente. Onder het kopje Parkeren en verkeer ziet u onderaan Ontheffing RVV, TVM en Objectvergunning staan. Aan de aanvraag zijn kosten verbonden en het duurt minimaal 7 werkdagen bij de gemeente om de aanvraag te behandelen.

Als we de bus met knipperlichten aan op de stoep of op de openbare weg moeten parkeren, is de eventuele boete voor u. Ook parkeergeld wordt contant door de klant afgerekend

De benodigde ruimte voor onze bussen

  • 2 parkeerplaatsen per bus